این ترمینال میتواند در ساعت، ۱۱ هزار مسافر را پذیرش کند و همزمان ۷۹ هواپیما حضور داشته باشند.
فرودگاه ابوظبی به زودی ترمینال جدیدی افتتاح خواهد کرد که ظرفیت پذیرش ۴۵ میلیون مسافر در سال را دارد.
به گفته شرکت فرودگاههای ابوظبی، افتتاح ترمینال جدید فرودگاه پایتخت امارات، با هدف حمایت از بخشهای گردشگری، حمل و نقل هوایی و بازرگانی منطقه ابوظبی انجام میشود.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، برنامه افتتاح ترمینال جدید فرودگاه ابوظبی در زمانی صورت میگیرد که عربستان سعودی هم تلاش میکند از طریق ساخت فرودگاه بزرگ در پایتخت (ریاض) و راه اندازی شرکت هواپیمایی جدید (ریاض ایر) سهم قابل توجهی از حمل و نقل هوایی مسافران و گردشگران را جذب کند.
شرکت فرودگاههای ابوظبی در بیانیه خود گفت: قرار است راه اندازی ترمینال جدید به نام "ترمینال A " در ماه نوامبر آینده (آبان) انجام شود. به هنگام راه اندازی کامل، این ترمینال میتواند در ساعت، ۱۱ هزار مسافر را پذیرش کند و همزمان ۷۹ هواپیما حضور داشته باشند. این ترمینال ۷۴۲ هزار مترمربع مساحت دارد که یکی از بزرگترین ترمینالهای فرودگاهی جهان خواهد بود.
در بیانیه شرکت فرودگاههای ابوظبی آمده است: ترمینال جدید، موفقیت مهم در تقویت توانمندیهای چرخه هواپیمایی در امارت (منطقه) ابوظبی، حمایت از جایگاه روبه توسعه آن به عنوان مقصد اولویت دار مسافران و تقویت رتبه جهانی آن در بازرگانی و فعالیتهای اقتصادی است.
شیخ "محمد بن حمد آل نهیان" رئیس هیات مدیره "فرودگاههای ابوظبی" هم گفت ترمینال جدید از طریق تشویق گردشگری و بازرگانی و به عنوان نمادی از توسعه و ترقی، نقش محوری در توسعه امارت ابوظبی خواهد داشت.
در سال ۲۰۲۲، شرکت فرودگاههای ابوظبی اعلام کرد تعداد مسافران فرودگاههای زیرمجموعه این شرکت به حدود ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار مسافر رسید. این فرودگاهها شامل فرودگاه بین المللی ابوظبی، فرودگاه بین المللی العین، فرودگاه اختصاصی البطین، فرودگاه جزیره "دلما" و فرودگاه "صیر بنی یاس" هستند.
تعداد مسافران فرودگاه بین المللی ابوظبی نیز در ۶ ماهه اول سال ۲۰۲۳ میلادی به رقم ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسید.
فرودگاه بین المللی ابوظبی محل استقرار و ترانزیت شرکت هواپیمایی الاتحاد است.
فرودگاه ابوظبی همزمان با فرودگاه شهر همسایه یعنی دبی در رقابت است. ابوظبی و دبی در فاصله ۱۰۰ کیلومتر از یکدیگر به ترتیب پایتختهای سیاسی و اقتصادی امارات هستند. امارات کشوری است که از ۷ منطقه فدرال (امارت) تشکیل شده است. در این کشور علاوه بر دولت و کابینه ملی (فدرال)، هر منطقه (امارت) نیز خود دارای کابینه مستقل و سیاستهای اقتصادی داخلی جداگانهای است.
فرودگاه دبی در سال گذشته میلادی ۲۰۲۲ میزبان حدود ۶۶ میلیون مسافر بود. این فرودگاه ظرفیت میزبانی از ۱۲۰ میلیون مسافر در سال را دارد.
فرودگاه دبی یکی از بزرگترین فرودگاههای جهان از نظر تعداد مسافران است. فرودگاه دبی میزبان شرکت هواپیمایی امارات است.
در فوریه گذشته / بهمن ۱۴۰۱ هم سازمان فرهنگ و گردشگری ابوظبی از هدف گذاری جذب بیش از ۲۴ میلیون بازدیدکننده در سال ۲۰۲۳ خبر داد.
فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران که ویژه پروازهای خارجی است سالانه حدود ۸ میلیون مسافر دارد. فرودگاه مهرآباد تهران هم که ویژه پروازهای داخلی است سالانه ۱۲ میلیون مسافر دارد.